ehlibeyt-nuru.com Forum Ana Sayfası
Kayıt OlAramaSSSÜye ListesiKullanıcı GruplarıLogin
Cevap Gönder 1. sayfa (Toplam 1 sayfa)
Şia'ya Yöneltilen Bir Takım İddialar
Yazar Mesaj
Alıntıyla Cevap Ver
Mesaj Şia'ya Yöneltilen Bir Takım İddialar 
Selam Musa hocam,

Şu son zamanda şia'ya karşı ciddi eleştiri ve reddiyeler internette kol geziyor. Özellikle ismini vermeyeceğim bir zat, ehlisünnet müdafasına girişmiş ve sıkça şia'ları eleştiriyor ve cemmati internette bu konularla ilgili ciddi iddialarda bulunarak propaganda yapıyorlar. Bu iddiaların en sert olanlarını aşağıda sıralıyorum. Açıkçası cevaplarınızı ben de çok merak ediyorum. Bu iddialara karşı görüşlerinizi sunar ve beni aydınlatırsanız çok memnun olurum.

1- Şia'lara göre kadınlarla livata yoluyla ilişki caizdir.

2-Şia'larda muta nikahı caizdir. Kadına ücreti ödenerek bir gecelik ilişkiye girilebilir.

3-Şia'lar Hz. Ayşe anamızın zina ettiğini ve Hz. Ayşe için inen ayetin aslında Ayşe için değil başka bir peygamber hanımı için inmiş olduğunu söylerler.

ALLAH'ın selamı, rahmeti ve bereketi üzerinize olsun..

Aleykum selam

Muhterem kardeşim, bunlar yıllardır, hatta asırladır, atılan köhnemiş iftiraların bir başka alçak tarafından tekrarlanmasından başka bir şey değildir. Bu sorulara şimdiye kadar yüzlerce, belki binlerce kez cevap verilmiştir. Ama kulağı sağır, gözü kör olanlara Allah ve Resulü hakkı göstermediyse, biz nasıl gösterebiliriz. Her halükarda eğer bu konularda bilgi sahibi olmak istiyorsanız aşağıdaki linkleri okuyun:

1- http://docs.google.com/viewer?a=v&q=cache%3A3Yg0qvSNBMQJ%3Awww.ikiislam.com%2FMakaleler%2FMUSTAFA_ISLAMOGLU_VE_BIR_FETVANIN_TAHLILI.pdf+B%C4%B0R+FETVANIN+TAHL%C4%B0L%C4%B0&hl=tr&gl=tr&sig=AHIEtbTCMit81YLmjitIDn1FVjBseOyUZA&pli=1

2- http://www.kevsernet.com/s_ve_c/113.htm

3- En alçakça iftira da bundan ibarettir. Şia hiç bir peygamber eşine zina ve fuhuş isnadını caiz görmez. Şiada şu cümle meşhurdur: Allah bir peygamber eşinin kafir olmasına izin verir, ama zina etmesine asla izin vermez. Nitekim Hz. Nuh ve Hz. Lut'ın eşleri kafir olarak kaldılar ve kafir olarak öldüler. Îfk ayetlerinin Aişe'den başkası için indiğini söylemek, Aişe'nin bu iş ehli olduğunu söylemek değildir. Yani esasen ifk olayının Aişe'yle bir ilgisinin olmadığını söylemektir.

Cevap Gönder 1. sayfa (Toplam 1 sayfa)
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız